APK keuring bij Autobedrijf Garant in Purmerend

APK keuring Purmerend

APK keuring van uw auto

Autobedrijf Garant is hét adres voor een APK keuring van uw auto in Purmerend!

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is in heel Europa wettelijk verplicht. Bij de APK keuring wordt de auto getest op veiligheid en milieueisen. Zo moeten de remmen goed zijn en mag de auto niet teveel vervuilende stoffen uitstoten.

 

GRATIS APK keuring

In combinatie met een AD Altijd Oké Onderhoudsbeurt is de APK keuring GRATIS!

Sinds 2008 is de frequentie van de APK keuring voor personenauto's en lichte bestelauto's die op benzine rijden omlaag gegaan. De eerste APK keuring is na vier jaar, vervolgens twee keer om de twee jaar en daarna jaarlijks (4-2-2-1-1). De regeling geldt voor auto's vanaf bouwjaar 2005. Voor auto's die op diesel of LPG rijden blijft, vanwege de verkeersveiligheid en het milieu, de oude frequentie gehandhaafd, dus 3-1-1.

 

APK keuring door RDW erkend autobedrijf

U kunt uw auto alleen laten keuren bij een autobedrijf dat door het RDW is erkend, zoals bij Autobedrijf GARANT. Om de kwaliteit te waarborgen, houdt het RDW met steekproeven toezicht op de uitvoering van de APK keuring. Ook de keurmeester moet aan wettelijk vastgestelde eisen voldoen. Na de APK keuring ontvangt u een keuringsrapport. Daarin staat of uw auto is goedgekeurd of dat er bepaalde mankementen zijn die eerst verholpen dienen te worden. Bij de APK keuring wordt onderzocht of uw auto aan de minimale veiligheids- en milieueisen voldoet.

 

Uw APK keuring nooit meer vergeten

Vul nu onze online APK-keuring Reminder in, zodat u altijd op tijd een e-mail ontvangt en daardoor nooit meer te laat bent voor de APK keuring. Dit kan u een bekeuring besparen van €90,- !